Divokou kachnu je potřeba zpracovat co nejdříve, protože se rychle kazí! Tuto si dejte s bramborovým knedlíkem!
Hodnocení
4.6
/ 5 (655x)
Doba přípravy
150 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Slanina30 g
OlejNaN -
SůlNaN -
Vejce1 ks
PetrželkaNaN -
Šunka50 g
MlékoNaN -
KmínNaN -
Žemle4 ks
Mletý pepřNaN -
Kachna1 ks
Muškátový květNaN -
Kachní játraNaN -
Postup přípravy
Očištěnou a omytou kachnu protkneme slaninou, osolíme zvenčí i zevnitř a posypeme kmínem.
Břicho naplníme nádivkou, kterou si připravíme takto: žemle nakrájíme na kousky a polijeme horkým mlékem, rozmočené je pak rozmícháme, přidáme nakrájenou slaninu a šunku, naškrábaná játra, vejce, sůl, pepř, koření, petrželku.
Kachnu zašijeme a dáme péci do trouby prsíčky dolů. Pečeme doměkka asi 2 hodiny a v půlce ji otočíme.