Nabušený řízek

Vepřový řízek zapečený v troubě.


2.238x
60 min

Postup přípravy

Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Okraje nařízneme. Připravíme si starou utěrku a strouhanku. Na prkénko nasypeme strouhanku, položíme osolený plátek masa, překryjeme utěrkou a strouhanku přes utěrku do řízku paličkou nabušíme z obou stran. Jednotlivé řízky obalíme v rozšlehaném vajíčku s mlékem a na rozpáleném oleji osmažíme. Do vymazaného pekáčku skládáme střídavě od jednoho kraje řízek, na něj plátek slaniny a kolečka cibule a pokračujeme dále střídavě až do konce pekáčku. Zbyde-li v pánvi po osmažení omastek a vajíčko, vše nalijeme na řízky. Můžeme posypat bazalkou nebo oreganem. Dáme zapéci do trouby asi na 11/2 hodiny na 150 až 175 stupňů. Maso je krásně měkké. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a syrovou zeleninou.
user-icon

autor Háňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Nabušený řízek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena