Myslivecký řízek

Lahůdka pro každého. Recept z vepřového masa.


3.58x
45 min
2×

Ingredience

250 mlvývar
3 lžičkymáslo
100 mlsmetana
250 gžampiony
1 ksmalá cibule
1 lžícehladká mouka
1 ksčervená paprika
1 kszelená paprika
1 lžícerajský protlak
4 ksvepřový řízek

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Houby otřeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Papriky omyjeme, očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na nudličky. Tenké vepřové řízky omyjeme a osušíme. Na másle opékáme řízky z každé strany asi 2 - 3 minuty. Vyjmeme, okořeníme a necháme stát v teple. Cibuli necháme v tuku od pečení zesklovatět. Přidáme houby a papriku, dusíme je, až se všechna tekutina odpaří. Přidáme protlak, přilijeme vývar a 5 minut povaříme. Ochutíme solí a pepřem. Mouku smícháme se smetanou, přidáme k omáčce a necháme přejít varem. Myslivecké řízky s omáčkou ozdobíme na talíři bylinkami. Nejlepší příloha jsou hranolky nebo americké brambory.
user-icon

autor Michaela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Myslivecký řízek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena