Mussaka

Recept na zapečené hlavní jídlo z Balkánu.


4.5100x
90 min
1×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli a společně s omytými rajčaty a lilky nakrájíme. Zeleninu opečeme spolu s mletým masem a kořením. Na směs z bylinek použijeme tymián, saturejku, šalvěj, mátu a rozmarýn. Pekáč vymažeme olejem a na dno poklademe vrstvu masa se zeleninou, brambory a okořeníme bylinkami. Vrstvíme. Zalijeme vývarem a pečeme asi 35 minut. Umícháme bílý jogurt se třemi vejci, moukou, solí a přidáme kypřící prášek. Mussaku zalijeme a prudce asi 10 minut zapečeme, až se vytvoří kůrka. Mussaku podáváme s kozími rohy nebo okurkou a bílým chlebem.
user-icon

autor petrsparta


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mussaka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Bosenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena