Mussaka

Recept na zapečené hlavní jídlo z Balkánu.


4.5100x
90 min
1×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Oloupeme cibuli a společně s omytými rajčaty a lilky nakrájíme. Zeleninu opečeme spolu s mletým masem a kořením. Na směs z bylinek použijeme tymián, saturejku, šalvěj, mátu a rozmarýn.

Pekáč vymažeme olejem a na dno poklademe vrstvu masa se zeleninou, brambory a okořeníme bylinkami. Vrstvíme.

Zalijeme vývarem a pečeme asi 35 minut.

Umícháme bílý jogurt se třemi vejci, moukou, solí a přidáme kypřící prášek. Mussaku zalijeme a prudce asi 10 minut zapečeme, až se vytvoří kůrka.

Mussaku podáváme s kozími rohy nebo okurkou a bílým chlebem.
user-icon

autor petrsparta


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mussaka

Zpět na recept