Muškátové perníčky

Ořechové perníčky s medem a čokoládou kořeněné nejen muškátovým oříškem.


4.821x
45 min
1×

Postup přípravy

Změklé máslo, cukr, vejce a rozpuštěný med utřeme v míse do hladkého krému. Přidáme jemně nastrouhanou čokoládu i oříšky, citronovou kůru i koření a promícháme.

Na vál prosejeme mouku, uděláme důlek a stěrkou přendáme vymíchanou hmotu. Rukama vše zpracujeme na hladké nelepivé těsto.

Vál posypeme moukou a z těsta vyválíme plát asi 3 mm silný. Formičkami vypichujeme (vánoční) tvary a skládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Muškátové perníčky pečeme v mírně vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova.

Muškátové perníčky necháme zcela vychladnout a pak je potíráme třeba barevnou polevou (podle vlastní libosti nebo pomocí www.vareni.cz, druh pokrmu "poleva") nebo čokoládou a sypeme jemně mletými oříšky.

Polevu si můžeme vymíchat z bílku, vody (šťávy), cukru a obarvit potravinářským barvivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Muškátové perníčky

Zpět na recept