Musaka zase jinak

Musaka plná zeleniny, mletého masa a dobře okořeněná.


4.313x
90 min
1×

Ingredience

sůl
2 ksvejce
2 lžícemáslo
5 ksbrambory
250 mlmléko
3 ksrajče
2 kslilek
1 svazekoregano
1 ksvelká cibule
1.5 lžícehladká mouka
4 lžícerostlinný tuk
100 gtvrdý sýr
mletý černý pepř
500 gmleté maso (hovězí nebo vepřové)
2 lžícerajský protlak nebo kečup
1 kelímekbílý jogurt (180g)

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.V pánvi rozehřejeme část oleje a cibuli na něm orestujeme. Přidáme maso a vše společně opečeme. Rajčata očistíme a pokrájíme. Přidáme je do masové směsi spolu s protlakem, utřeným česnekem, lístky oregana a pepřem. Dusíme asi 10 minut a nakonec osolíme. Lilky omyjeme osušíme a nakrájíme na tenká kolečka. Z obou stran je na zbylém oleji orestujeme. Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm.V osolené vodě je uvaříme do poloměkka a pak scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme jí chladným mlékem a dobře rozmícháme. Necháme asi 15 minut povařit a pak lehce zchladnout. Vejce smícháme s jogurtem a spolu se sýrem a solí vmícháme do bešamelu. Zapékací mísu vymažeme tukem, na dno rozložíme opečené lilky a na ně brambory, které zakryjeme masovou směsí. Na ni rozprostřeme kolečka lilku a poslední vrstvu vytvoříme z brambor. Musaku zapékáme v troubě při 180 °C asi 50 minut. Musaka je výborným hlavním chodem, ke kterému nic dalšího není třeba.
user-icon

autor Míra

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Musaka zase jinak

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena