Musaka z masa a brambor

Specialita řecké kuchyně s českou obměnou.


3.3134x
45 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Očištěnou cibuli jemně nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme obě mletá masa, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vše promícháme a chvíli v pánvi opékáme, aby maso nebylo syrové.

Do olejem vymazaného pekáče poklademe polovinu nakrájených brambor, které prosolíme. Na brambory navrstvíme orestovanou masovou směs a pokryjeme ji zbylou částí osolených brambor.

Musaku přelijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce, a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při mírné teplotě, dokud brambory nezměknou.

Musaku z masa a brambor ihned podáváme.

Zdroj: kniha Vaříte rádi?


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Musaka z masa a brambor

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Řecká