Musaka z masa a brambor

Specialita řecké kuchyně s českou obměnou.


3.3134x
45 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Očištěnou cibuli jemně nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme obě mletá masa, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vše promícháme a chvíli v pánvi opékáme, aby maso nebylo syrové. Do olejem vymazaného pekáče poklademe polovinu nakrájených brambor, které prosolíme. Na brambory navrstvíme orestovanou masovou směs a pokryjeme ji zbylou částí osolených brambor. Musaku přelijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce, a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při mírné teplotě, dokud brambory nezměknou. Musaku z masa a brambor ihned podáváme. Zdroj: kniha Vaříte rádi?
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Musaka z masa a brambor

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Řecká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena