Můj líšeňský guláš

Recept na kuřecí nebo krůtí maso na víně s paprikou a smetanou.


3.73x
120 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
4 lžíceolej
4 kscibule
4-6 kskapary
2 dlbílé víno
1 lžícehladká mouka
500 gkuřecí maso
1 lžičkamletá sladká paprika
0.25 lsmetana na vaření
0.25 lžičkymletá pálivá paprika

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

řeřicha
kapie sterilovaná

příloha

tarhoňa

Postup přípravy

Kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na hranolky osolíme, opaprikujeme sladkou mletou paprikou a poprášíme moukou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a rozetřeme. Kapary nasekáme nadrobno. Na oleji krátce osmahneme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, chvíli osmahneme, opepříme, zaprášíme mletou pálivou paprikou, trochu podlijeme vodou nebo vývarem a za stálého míchání povaříme. Když se voda vyvaří, maso zalijeme bílým vínem a dusíme doměkka. Dosolíme, zalijeme smetanou, přidáme nasekané kapary, rozetřený česnek a už jen krátce podusíme. Můj líšeňský guláš podáváme s noky nebo tarhoňou či těstovinami. Guláš ozdobíme nudličkami sterilované kapie a nasekanou řeřichou.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Můj líšeňský guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena