Nejprve si připravíme kvásek. V hrnku rozdrobíme droždí a promícháme s vlažnou vodou, lžičkou cukru a mouky. Necháme asi čtvrt hodiny na teplém místě.
Mezitím si na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a necháme vychladnout. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přisypeme mouku, sůl, koření, přilijeme vzešlý kvásek, osmaženou cibuli a necelý půllitr vlažné vody. Vše dobře propracujeme. Z těsta vytvarujeme dvě šišky a dáme je na plech asi půl hodiny kynout.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
V hrnku si rozmícháme lžíci soli v troše vlažné vody. Před vložením bochníků do trouby je potřeme lžící slané vody. Během pečení bramborového chleba asi co 15 minut opakujeme.
Můj bramborový chléb po upečení podáváme podle chuti, jen nakrájíme na plátky.