Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Do mísy prosejeme hladkou mouku. Přidáme prášek do pečiva, skořici, cukr a mrkev. Vejce vyšleháme do pěny a pomalu přiléváme olej. Vyšlehaná vejce s olejem vlijeme do mísy k připravené směsi. Vše pořádně promícháme a vlijeme na plech na pečící papír nebo plech vymazaný tukem. Mrkvový moučník pečeme asi 40 minut při 170 °C. Kontrolujeme špejlí - těsto by se nemělo nalepit, pak je moučník hotový. Upečený mrkvový moučník necháme vychladnout.
Všechny suroviny na krém utřeme do hladka. Vychladlý moučník potřeme krémem a necháme ztuhnout.
Mrkvový moučník s lučinou nakrájíme a můžeme podávat.
Nějaký tip, když se mi zdá krém dost řídký a netuhne?
Stephora
Komentář k receptu Mrkvový moučník s lučinou
výborný - pekla jsem jen z množství na 3 porce, ale zmizel snad během 15min! Vláčný, lehký a prostě a jednoduše vynikající! Vyměnila jsem obyčejnou hladkou mouku za špaldovou...