Mrkvový koláč s mletým masem

Velice sytý a šťavnatý slaný koláč z mletého masa, mrkve a vajec. Je dobrý teplý i studený.


3.0844x
90 min

Postup přípravy

Z mouky, tuku na pečení nebo másla, vejce a soli vypracujeme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme asi půl hodiny v lednici odležet. Poté těsto rozválíme na plát.

Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Mleté maso osmahneme na oleji, okořeníme, přidáme mrkev a opékáme dalších 5 minut.

Troubu rozehřejeme asi na 200 °C a formu o průměru 26 cm vymažeme máslem.

Formu vyložíme rozváleným těstem, propícháme ho vidličkou a maso s mrkví na něj rozprostřeme. Prolisovaný česnek smícháme se smetanou, vejci a bylinkami, nalijeme na maso, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme asi 45 minut v rozpálené troubě.

Dozlatova upečený mrkvový koláč s mletým masem podáváme teplý i studený. Je skvělou chuťovkou i večeří.

Co tak zkusit slaný koláč trochu jinak? Více v našem videu zde:

user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvový koláč s mletým masem

Zpět na recept