Mrkvový dort od Martinky

Sváteční recept na vláčný mrkvový dort s jemný krémem.


5.09x
120 min
3×

Postup přípravy

Nejprve vyšleháme vejce, třtinový cukr a vanilkový extrakt. Přidáme suché přísady (polohrubou mouku, mletou skořici, kypřící prášek, sůl) a olej. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhanou mrkev a nastrouhané vlašské ořechy.

Těsto nalijeme do vymazané dortové formy. Nedávám těsto na plech, ale asi je i to možné. Mrkvový dort pečeme asi 1 hodinu při 175 °C.

Na krém smícháme sýr lučina, máslo, cukr moučka, vanilkový cukr a citronovou šťávu.

Dort necháme vychladnout, potom podélně rozpůlíme, natřeme 1/3 krémem, přiklopíme a celý dort potřeme zbylým krémem. Mrkvový dort zdobíme podle vlastních představ.

Mrkvový dort od Martinky je nejlepší druhý den.
user-icon

autor Martinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvový dort od Martinky

Zpět na recept