Mrkvová polévka mojí babičky skvěle chutná a umí prohřát. Recept se skvěle hodí, když máte přebytky mrkve.
Hodnocení
4.6
/ 5 (11x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Olej1 lžíce
Máslo1 lžíce
Mrkev3 ks
Bujón1/2 kostky
Loupaná půlená červená čočka1 balíček
Postup přípravy
Nastrouháme 3 velké mrkve. Může být najemno i nahrubo, jak to máme radši.
Mrkev smažíme v hrnci na dobrém oleji a kousku másla. To dodá polévce vynikající chuť. Trochu osolíme.
Až bude mrkev vonět, zalijeme ji horkou vodou až do plného hrnce.
Pak k mrkvi přisypeme malou červenou čočku a vaříme ji v polévce doměkka.
Mrkvovou polévku dochutíme půlkou kostky bujonu, solí, polévkovým kořením nebo jiným oblíbeným kořením. Již jen krátce povaříme kvůli koření a máme hotovo.
Mrkvovou polévku mojí babičky podáváme s přílohou podle chuti. Nejlepší je teplá.