Listové těsto rozválíme na tenký plát. Vyložíme jím kulatou koláčovou formu a okraje odřízneme. Dno propícháme vidličkou, aby se těsto při pečení nenafouklo.
Rajčátka omyjeme a nakrájíme (50 g odložíme stranou). Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Mozzarellu slijeme a pomocí nože na sýr nakrájíme na jemné plátky.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vsypeme cibuli a osmahneme, pak přidáme kukuřici, větší část rajčátek, osolíme, přidáme tamari a kečup. Krátce prohřejeme.
Vychladlou směs rozprostřeme na těsto, poklademe mozzarellou, zbylými rajčátky a posypeme kořením na pizzu nebo oreganem či bazalkou. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Mozzarella listový koláč pečeme v silně vyhřáté troubě, kterou během pečení mírně ztlumíme. Pečeme asi 30 minut, až jsou okraje zlatavé.