Moučník s angreštem

Povařený angrešt zapékáme v jemném těstíčku, sypeme cukrem a zdobíme mátou. Podáváme se zmrzlinou. Recept se bude hodit třeba na dětskou párty.


3.0513x
60 min

Postup přípravy

V hrnci svaříme 100 ml vody s 25 g cukru. Angrešt očistíme, omyjeme a ve vodě povaříme asi 6 minut, potom ho necháme okapat. V mléce rozšleháme vejce, vmícháme mouku, sůl, zbytek cukru a vanilkový cukr. Troubu předehřejeme na 200 °C.

Tukem vymažeme 4 ohnivzdorné formičky, do nich nasypeme angrešt a zalijeme připraveným těstem. Pečeme asi 25 minut.

Moučník s angreštem opatrně vyjmeme z trouby, necháme trochu vychladnout, poprášíme cukrem, ozdobíme mátou a podáváme s vanilkovou zmrzlinou.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moučník s angreštem

Zpět na recept