Moučník obližprst

Recept na výborný moučník se žloutkovým krémem, sněhovou pěnou a kakaem.


4.04x
90 min

Ingredience

těsto

60 mlolej
6 ksvejce
2 lžícekakao
120 gcukr moučka
120 gpolohrubá mouka
1 kskypřící prášek do pečiva

krém

250 gmáslo
50 mlrum
5 ksžloutek
2 dlmléko
3 lžícecukr moučka
1 ksvanilkový cukr
4 lžícehladká mouka

na ozdobu

kakao

na potření

5 ksbílek
300 gcukr moučka

Postup přípravy

Žloutky vymícháme s cukrem, přidáme kakao, olej a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků vyšlehaný do tuha.

Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 25 minut při 200 °C. Já peču asi 20 minut na horkovzduch při 180 °C. Záleží na vlastnostech trouby. Po upečení necháme korpus vychladnout.

Nad párou ušleháme žloutky s mlékem, hladkou moukou, vanilkovým cukrem a cukrem moučka do zhoustnutí, šleháme tak 5 - 7 minut. Nakonec přidáme rum a necháme ještě jednou nad párou ztuhnout. Po vychladnutí postupně přidáváme do krému máslo a pořádně vyšleháme.

Bílky dáme do hrnce a nejprve ušleháme do tuha! Teprve potom dáme sníh nad páru a postupně přidáváme cukr. Vyšleháme do tuha tak, až se sníh bude krásně táhnout. Na korpus natřeme žloutkový krém, na krém dáme sněhovou pěnu a hustě posypeme kakaem, grankem nebo čokoládou.

Moučník obližprst nakrájíme a podáváme s šálkem kávy nebo čaje.
user-icon

autor golfinka1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moučník obližprst

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena