Motánky

Slané motané pečivo sypané solí a sekanými mandlemi.


5.03x
120 min

Postup přípravy

Z trochy mléka, droždí, trochy cukru a mouky si uděláme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek, zbylé mléko s rozšlehaným vejcem, nastrouháme ztužený tuk, přidáme sůl, mletou sladkou papriku, promícháme a přendáme na pomoučněný vál. Vláčné těsto hned zpracujeme. Z těsta odkrajujeme menší kousky, ty vyválíme na tenké válečky asi 12 cm dlouhé, v půlce přehneme a konečky smotáme jako provázky nebo horní copánek na vánočce. Motánky dáme na vymazaný plech a necháme je chvíli odpočinout. Motánky potřeme rozšlehaným vejcem, osolíme a posypeme drobně posekanými loupanými mandlemi. Ve středně rozpálené troubě motánky dorůžova upečeme.
user-icon

autor Sch-iška

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Motánky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena