Mortadela

Domácí mortadela je lepší než z uzenářství.


3.927x
0
1×

Postup přípravy

Bůček pomeleme a dáme ho do mísy. Přidáme pepř, sůl, muškátový oříšek, vegetu a řádně promícháme. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k masové směsi. Nakonec přidáme vejce a zapracujeme je do masa. Necháme 24 hodin v lednici odpočívat.

Z ochuceného masa vytvarujeme kouli a zabalíme ji do mikrotenové fólie.
Kouli dáme ještě do mikrotenového sáčku a vaříme ve vodě 90 minut pod pokličkou.

Mortadelu necháme zchladnout, sundáme veškeré mikrotenové obaly a obalíme ve sladké paprice. Krájíme podle libosti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mortadela

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.