Moravský špaček

Pokrm z mletého masa, klobásky a zeleniny.


3.195x
60 min

Postup přípravy

Housku nastrouháme. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Mleté maso smícháme s vejcem, houskou, cibulí a vše osolíme a opepříme. Konce klobásek nařízneme do kříže (stejně jako špekáčky na oheň). Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Druhou cibuli také očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajče nakrájíme. Z masové hmoty tvoříme plátky, do jejichž středu vložíme klobásy s naříznutými konci tak, aby vyčnívaly a plátky zavineme. Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a moravské špačky zvolna pečeme dozlatova. Závitky vyjmeme a do výpeku přidáme papriku, rajčata a cibuli. Zeleninu orestujeme dozlatova, přidáme trošku vody, masové závitky a krátce podusíme. Moravské špačky podáváme s tmavým pečivem. Můžeme ale podávat s brambory, hranolky nebo třeba s bramborovou kaší.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Moravský špaček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena