Moravský špaček

Pokrm z mletého masa, klobásky a zeleniny.


3.195x
60 min

Postup přípravy

Housku nastrouháme. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Mleté maso smícháme s vejcem, houskou, cibulí a vše osolíme a opepříme. Konce klobásek nařízneme do kříže (stejně jako špekáčky na oheň). Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Druhou cibuli také očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajče nakrájíme.

Z masové hmoty tvoříme plátky, do jejichž středu vložíme klobásy s naříznutými konci tak, aby vyčnívaly a plátky zavineme.

Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a moravské špačky zvolna pečeme dozlatova. Závitky vyjmeme a do výpeku přidáme papriku, rajčata a cibuli. Zeleninu orestujeme dozlatova, přidáme trošku vody, masové závitky a krátce podusíme.

Moravské špačky podáváme s tmavým pečivem. Můžeme ale podávat s brambory, hranolky nebo třeba s bramborovou kaší.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moravský špaček

Zpět na recept