Moravský salát

Recept na velmi chutný salát z toho, co dům dá.


3.179x
30 min

Ingredience

sůl
2 ksvejce
0.5 ksjablko
1 lžícehořčice
200 gsýr
1 lžíceolivový olej
3 lžícesmetana ke šlehání
0.5 hrnkuuzené maso
1 kssalátová okurka
1 hrnekvařené maso

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a necháme vychladnout. Vychladlá vejce pak pokrájíme na kostičky. Pokrájíme zbytky vařeného nebo pečeného masa a uzené maso. Okurku a jablko očistíme a nastrouháme. Nakrájíme sýr na kostičky. Ušleháme smetanu.

Do mísy dáme vejce, maso, okurku, jablko sýr a smetanu. Přidáme olivový olej, hořčici a ochutíme solí. Pokud máme všechny potřebné potraviny přichystané v míse pak už jen lehce promícháme, aby se vejce moc nerozdrobila.

Moravský salát podáváme s čerstvým pečivem.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moravský salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena