Opět jeden tip na přípravu slavnostní večeře. Tentokráte z kuřecích prsou.
Hodnocení
3.1
/ 5 (74x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
2 stroužky
česnek
100 ml
červené víno
500 g
kuřecí prsa
100 ml
smetana na vaření
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
kečup
bazalka
mletý bílý pepř
Postup přípravy
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, naklepeme a okraje nařízneme. Podle chuti osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran.
Česnek oloupeme a utřeme se solí.
Opečená prsa vyjmeme, do výpeku vmícháme utřený česnek, kečup, orestujeme a zalijeme vínem. Přidáme ještě nasekanou bazalku, podusíme, zalijeme smetanou, dochutíme a prohřejeme s řízky.
Moravský kuřecí řízek podáváme s rýží nebo brambory.