Mokré vepřové řízky

Výborné a jednoduché vepřové řízky s cibulí, česnekem a kořením. Recept na hlavní chod se zajímavou chutí.


5.05x
60 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 kscibule
4 ksvepřový řízek

podle chuti

sůl
2 lžičkyvegeta
2 lžičkymletá sladká paprika
mletý černý pepř

na obalení

1 ksvejce
strouhanka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Vepřové řízky naklepeme, okraje nařízneme a osolíme. Řízky obalíme ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.

Obalené řízky osmažíme na oleji z obou stran a odložíme na stranu.

V druhé pánvi orestujeme cibuli a prolisovaný česnek, pak přidáme vegetu, papriku, pepř a podlijeme vodou (asi 1 dl). Řízky přidáme do směsi a dusíme doměkka.

Mokré vepřové řízky podáváme s rýží nebo brambory.
user-icon

autor uhla


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mokré vepřové řízky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.