Moka řezy

Recept na jednoduché řezy s příchutí kávy.


5.09x
60 min

Ingredience

těsto

5 ksvejce
0.5 lžičkyprášek do pečiva
130 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
150 ghladká mouka

krém

3 ksžloutek
200 mlmléko
100 gcukr krystal
2 lžícehladká mouka
100 mlsmetana ke šlehání
3 lžíceinstantní káva

na potření

1 hrnečekkávový likér

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Bílky se špetkou soli vyšleháme v tuhý sníh. Do žloutků opatrně přisypáváme prosátou mouku, prášek do pečiva, přidáme vanilku a nakonec lehce vmícháme sníh. Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 40 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

Žloutky na krém spolu s cukrem našleháme do pěny. Pomalu přidáváme teplé mléko, hladkou mouku a přivedeme k varu. Krátce povaříme a necháme vychladnout. Do vychladlého krému přidáme smetanu smíchanou s instantní kávou, dobře promícháme a opět krátce provaříme.

Korpus rozřízneme na 3 díly. Každý kus korpusu potřeme kávovým likérem a kávovým krémem. Díly korpusu spojíme a moka řezy ozdobíme podle fantazie.

Moka řezy podáváme třeba jen tak k posezení.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moka řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ostatní