Mlsné kuře

Recept na dobře okořeněné kuře.


5.02x
75 min

Postup přípravy

Jednotlivé porce kuřete osolíme, lehce posypeme pepřem a sladkou paprikou. Pánev vytřeme stroužkem česneku, rozehřejeme olej s máslem a vložíme na něj připravené maso. Osmahneme ho po všech stranách, pak podlijeme vývarem a jedním šálkem červeného vína. Kuře dusíme půl hodiny pod poklicí.

Poté poklici odstraníme a maso vyjmeme. Vlijeme zbytek červeného vína, přidáme lžíci curry kečupu (můžeme nahradit pikantním), smetanu a koření, omáčku promícháme a ještě 10 minut povaříme. Mlsné kuře dochutíme citronovou šťávou a podle potřeby přisolíme. Vložíme zpět maso a krátce prohřejeme.

Mlsné kuře podáváme s rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mlsné kuře

Zpět na recept