Mletý vepřový řízek v těstíčku

Smažený vepřový řízek z mletého masa v sýrovém těstíčku.


4.329x
35 min
2×

Postup přípravy

Housku nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme asi 20 minut vsáknout. Potom housku vymačkáme a spolu s mletým masem, solí a pepřem rozmixujeme na hladkou hmotu.

Sýr nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky, smícháme se syrovými vejci a moukou.

Masovou směs mokrýma rukama tvarujeme do placek, asi 1 cm vysokých, na které z obou stran poklademe sýrové těstíčko a velmi pozvolna smažíme na oleji dozlatova.

Mleté vepřové řízky smažené v sýrovém těstíčku podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mletý vepřový řízek v těstíčku

Zpět na recept