Recept na steaky, které připravíme z mletého masa, bambusových výhonků a petrželky.
Hodnocení
3.0
/ 5 (529x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
1 ks
vejce
2 lžíce
strouhanka
400 g
mleté maso
250 g
bambusové výhonky
0.5 svazečku
čerstvá petrželka
podle chuti
česnek
sůl
mletý pepř
podle potřeby
olivový olej
Postup přípravy
Bambusové výhonky slijeme a polovinu odložíme stranou, zbytek nasekáme nadrobno společně s petrželkou. Sekané výhonky i s petrželkou a utřeným česnekem vmícháme do mletého masa, přidáme vejce a strouhanku. Směs dobře promícháme.
Ze směsi tvoříme malé placičky, které potřeme olejem a grilujeme je z obou stran dozlatova, až jsou propečené a zlatavé.
Mleté steaky s bambusem podáváme s libovolnou přílohou, postačí i grilovaná zelenina a studená omáčka.