Mletý katův šleh

Recept z mletého masa na velice rychlý a jednoduchý pokrm.


3.410x
35 min

Ingredience

1-2 ksrajče
1 kszelená paprika
1-2 stroužkyprolisovaný česnek
mletá sladká paprika
1 balíčekmleté míchané maso

podle potřeby

voda
rajčatový protlak
1 kschilli paprička
sladký kečup
1 hrstmražená zelenina s kukuřicí a hráškem

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme.

Necháme zesklovatět cibulku na rozehřátém oleji. Přidáme mleté maso a restujeme, až zhnědne. Postupně podlijeme trochou vody. Až maso pustí šťávu, přidáme papriku mletou, rajčatový protlak a promícháme. Maso dusíme doměkka. Přidáváme postupně nakrájená rajčata, papriku, ochutíme česnekem a nakonec dáme chilli papričku. Můžeme též přidat trochu kečupu, tím se nám směs zahustí. Vše povaříme. Dávám nakonec i mraženou zeleninou směs kukuřice a hrášek. Tu stačí mírně po vařit. Katův šleh je pak barevnější a lahodí to i oku.

Mletý katův šleh podáváme ke špagetám či s brambory. Můžeme posypat i strouhaným sýrem.
user-icon

autor tinuke


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mletý katův šleh

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.