Vaření.czReceptyMletý jogurtovo-sýrový řízek

Mletý jogurtovo-sýrový řízek

Lahodný řízek z mletého masa mix. Mleté maso mix je vlastně mleté vepřové a mleté hovězí maso v poměru 1:1. Doporučuji zakoupit z kvalitního zdroje.


4.327x
60 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
sůl
2 lžícestrouhanka
1 lžícegrilovací koření
250 mlbílý jogurt
1 lžičkamletý černý pepř
150 gstrouhaný eidam
1 kgmleté maso mix (hovězí a vepřové)

trojobal

3 ksvejce
strouhanka
hladká mouka

podle potřeby

rostlinný olej

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem, jogurtem, strouhaným eidamem, černým mletým pepřem, grilovacím kořením a 2 lžícemi strouhanky. Podle chuti dosolíme. Rukou dobře promísíme na vláčnou hmotu. Odložíme do lednice a necháme 2 - 3 hodiny uležet, ne více. Z odleželé masové hmoty děláme úhledné placičky ne tlustější než 2 cm, které obalujeme v klasickém trojobalu. Mleté jogurtovo-sýrové řízky doporučuji smažit v troubě na plechu, protože mají tendenci pouštět větší množství šťávy. Na plech nalijeme asi 2 - 3 mm vrstvu oleje a mleté řízky na něj uložíme. V rozehřáte troubě smažíme do zlatočervena. Obvykle smažíme 1. stranu 15 minut, 2. stranu 10 minut. Pokud se nám zdá maso spíše udušené, můžeme mletý řízek na pár minut nechat osmažit.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mletý jogurtovo-sýrový řízek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena