Mleté pivní škvarky

Výtečná škvarková pomazánka trochu jinak.


4.117x
60 min
1×

Postup přípravy

Pivo nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme na kostičky nakrájené sádlo a mícháme. Když se pivo vyvaří a kostky sádla se začnou škvařit, zmírníme teplotu a pomalu je doškvařujeme, dokud nezezlátnou. Sádlo slijeme a škvarky necháme vychladnout.

Studené škvarky umeleme společně s nakrájenou cibulí, přidáme nadrobno nakrájenou feferonku a pažitku, osolíme, okořeníme a vše důkladně promícháme.

Mleté pivní škvarky jsou ideální k namazání na topinky. Vyškvařené sádlo můžeme použít obvyklým způsobem.
user-icon

autor Krtek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mleté pivní škvarky

Zpět na recept