Mleté maso se zakysanou smetanou

Mleté maso pečené v troubě se zakysanou smetanou a sýrem - moc dobrý hlavní chod.


5.03x
90 min

Ingredience

směs

3 stroužkyčesnek
2 ksvejce
1 kscibule
1-2 lžičkymletá sladká paprika
800 gmíchané mleté maso
1 lžičkamletá pálivá paprika

podle chuti

sůl
bylinky
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo
voda na podlití

náplň

150 gzakysaná smetana
200-300 gtvrdý sýr

Postup přípravy

Mleté maso si dáme do velké mísy, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek, mletou sladkou papriku, mletou pikantní papriku a nasekané bylinky ( petrželku, pažitku). Do směsi přidáme najemno nakrájenou středně velkou cibuli, vejce, trochu vody a vše dobře promícháme. Masovou směs dáme do lednice alespoň na hodinu odpočinout. 

V menší misce si smícháme zakysanou smetanu se strouhaným sýrem (gouda, eidam) a nasekanou pažitkou.

Z masa si uděláme stejnoměrné vysoké placky, které vkládáme na plech s pečícím papírem. Do placek uděláme důlek, do kterého klademe ochucenou zakysanou smetanu. Podlijeme vodou, přidáme kousek másla a zakryjeme alobalem.

Mleté maso se zakysanou smetanou pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 45 minut, během pečení hlídáme hladinku vody. Poté teplotu stáhneme na 150 °C a pečeme dalších 30 - 35 minut.

Mleté maso se zakysanou smetanou podáváme s vařenými brambory, hranolky, ale dobré jsou i pečené brambory jako příloha.
user-icon

autor Len


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mleté maso se zakysanou smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena