Mleté maso se zakysanou smetanou

Mleté maso pečené v troubě se zakysanou smetanou a sýrem - moc dobrý hlavní chod.


5.03x
90 min

Postup přípravy

Mleté maso si dáme do velké mísy, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek, mletou sladkou papriku, mletou pikantní papriku a nasekané bylinky ( petrželku, pažitku). Do směsi přidáme najemno nakrájenou středně velkou cibuli, vejce, trochu vody a vše dobře promícháme. Masovou směs dáme do lednice alespoň na hodinu odpočinout. 

V menší misce si smícháme zakysanou smetanu se strouhaným sýrem (gouda, eidam) a nasekanou pažitkou.

Z masa si uděláme stejnoměrné vysoké placky, které vkládáme na plech s pečícím papírem. Do placek uděláme důlek, do kterého klademe ochucenou zakysanou smetanu. Podlijeme vodou, přidáme kousek másla a zakryjeme alobalem.

Mleté maso se zakysanou smetanou pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 45 minut, během pečení hlídáme hladinku vody. Poté teplotu stáhneme na 150 °C a pečeme dalších 30 - 35 minut.

Mleté maso se zakysanou smetanou podáváme s vařenými brambory, hranolky, ale dobré jsou i pečené brambory jako příloha.
user-icon

autor Len


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mleté maso se zakysanou smetanou

Zpět na recept