Housku nakrájíme na drobné kostičky necháme ve vodě rozmočit.
Mletá masa promícháme s vejcem a vymačkanou houskou. Masovou hmotu osolíme, okořeníme, dobře promícháme a tvoříme z ní středně velké kuličky.
Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a vysmahneme jíšku. Vlijeme mléko a vymícháme hladký bešamel. Můžeme jej ochutit muškátovým oříškem.
Rozehřejeme si olej. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Ty na oleji osmažíme dozlatova. Vložíme kuličky masa, ze všech stran opečeme a podusíme. Když jsou měkké, zalijeme je bešamelem. Dobře promícháme a povaříme. K masu přidáme pokrájené fazolky a tatarskou omáčku. Je-li omáčka hustá, zředíme ji nálevem z fazolek.
Mleté maso na fazolkách podáváme s vařenými brambory.