Mixovaná rajská omáčka

Rajská omáčka, která je velice hospodárná, protože se kromě koření vše spotřebuje.


4.611x
45 min
1×

Ingredience

1 lžičkacukr
2 špetkysůl
2 kscibule
2-3 špetkytymián
1 lvoda
3-4 listybobkový list
2-3 lžícehladká mouka
5-6 kuličekcelý pepř
1 kscelá skořice
1 sklenkarajský protlak
2-3 kscelé nové koření

podle chuti

cukr
ocet
citron

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme ji najemno a orestujeme na oleji společně s pepřem, lžičkou cukru, bobkovým listem, novým kořením, tymiánem a skořicí. Zaprášíme moukou. Chvíli mícháme, nakonec přidáme rajský protlak a zalijeme vodou. Rajskou omáčku povaříme asi 1/2 hodiny a po uvaření vyndáme koření. Připravíme si mixér a omáčku do něj vylijeme. Jednu várku omáčky mixujeme 3/4 - 1 minutu. Nakonec dochutíme octem, citronem nebo cukrem. Mixovaná rajská omáčka se hodí k rýži a k houskovému knedlíku. Na těstoviny není dostatečně řídká.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mixovaná rajská omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena