Mistrovské kuře

Recept na výborně připravené a ochucené kuře se spoustou zeleniny.


3.39x
30 min

Postup přípravy

Kuře očistíme a rozstříháme na 8 dílů. Každý kus osolíme a bohatě posypeme mletou paprikou.

Připravíme si veškerou zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Ostatní zeleninu omyjeme, z pórku odstraníme nepěkné listy. Zeleninu zbavíme nečistot, stopek a semínek. Nakrájíme ji na kousky, pórek na kolečka. Žampiony si také očistíme, jak jsme zvyklí. Nakrájíme je na plátky.

Do mírně vymazaného plechu máslem naskládáme nakrájenou zeleninu a žampiony, poklademe maso a celé to posypeme na nudličky nakrájenou slaninou. Podlijeme vodou a dáme do trouby přikryté péct. Asi po 30-ti minutách víko odejmeme a dopečeme.

K mistrovskému kuřeti se hodí brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mistrovské kuře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká