Středomořská chuťovka nebo svačinka. Záleží na vás. Quiche se podávají teplé i studené.
1 lžička | cukr |
sůl | |
2 lžíce | máslo |
1 ks | žloutek |
4 lžíce | mléko |
špetka | prášek do pečiva |
1 lžička | vegeta |
80 g | mozzarella |
80 g | hladká mouka |
200 ml | zakysaná smetana |
80 g | hrubá mouka |
1 ks | jarní cibulka |
100 g | listový špenát |
80 g | cherry rajče |
Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme ji do mísy. Přidáme máslo, sůl, cukr, mléko a vypracujeme hladké těsto. Necháme jej chvilku odpočinout a zatím vymažeme formičky tukem a vysypeme je hrubou moukou. Formičky vyplníme těstem. Troubu předehřejeme na 180 °C a formičky pečeme 6 - 8 minut. Zeleninu očistíme a omyjeme.
Mezitím smícháme zakysanou smetanu se žloutkem a vegetou. Špenát spaříme a nakrájíme na menší kousky. Rajčata nakrájíme na plátky a cibulku nasekáme.
Do upečených a mírně vychladlých korpusů rozdělíme zakysanou smetanu, špenát, plátky rajčat a cibulku. Dáváme pozor, aby náplň nepřetékala. Nakonec položíme plátky mozzarelly a zapékáme v troubě dalších 15 minut.
Podáváme teplé nebo studené.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies | |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůPokud chcete používat náš obsah, kontaktujte Economia, a. s..