Mini větrníky

Recept na domácí větrníčky z odpalovaného těsta, které plníme šlehačkou a sypeme cukrem.


4.311x
75 min

Postup přípravy

Do kastrolu nalijeme vodu nebo mléko, já jsem použila vodu, přidáme máslo a přivedeme k varu. Máslo s vodou svaříme a přisypeme mouku. Ze začátku se nám těsto bude trochu lepit, během pár minut ale přestane. Těsto necháme vychladnout, postupně přiddáme čtyři celá vejce a umícháme těsto. Těsto na mini větrníky je opravdu hodně tuhé. Na plech dáme pečicí papír a troubu předehřejeme na 180 °C. Umíchané těsto naplníme do cukrářského sáčku a tvoříme hubinky - větrníčky. Těsto se během pečení nafoukne, takže nesmíme zapomenout nechávat mezi větrníčky rozestupy. Zhruba po 20 - 25 minutách jsou větrníky upečené dozlatova. Předtím ale troubu v žádném případě neotvíráme, protože jinak spadnou a budou tvrdé. Upečené větrníky z jedné strany nakrojíme, aby unikla pára. Necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme šlehačku s moučkovým cukrem. Mini větrníky šlehačkou naplníme a na závěr větrníčky pocukrujeme. Mini větrníčky podáváme při různých příležitostech. Větrníčky můžeme plnit také vanilkovým krémem, ten je však pracnější.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mini větrníky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na svatbu

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena