Mini větrníky

Recept na domácí větrníčky z odpalovaného těsta, které plníme šlehačkou a sypeme cukrem.


4.311x
75 min

Postup přípravy

Do kastrolu nalijeme vodu nebo mléko, já jsem použila vodu, přidáme máslo a přivedeme k varu. Máslo s vodou svaříme a přisypeme mouku. Ze začátku se nám těsto bude trochu lepit, během pár minut ale přestane. Těsto necháme vychladnout, postupně přiddáme čtyři celá vejce a umícháme těsto. Těsto na mini větrníky je opravdu hodně tuhé.

Na plech dáme pečicí papír a troubu předehřejeme na 180 °C. Umíchané těsto naplníme do cukrářského sáčku a tvoříme hubinky - větrníčky. Těsto se během pečení nafoukne, takže nesmíme zapomenout nechávat mezi větrníčky rozestupy.

Zhruba po 20 - 25 minutách jsou větrníky upečené dozlatova. Předtím ale troubu v žádném případě neotvíráme, protože jinak spadnou a budou tvrdé.

Upečené větrníky z jedné strany nakrojíme, aby unikla pára. Necháme vychladnout.

Mezitím vyšleháme šlehačku s moučkovým cukrem. Mini větrníky šlehačkou naplníme a na závěr větrníčky pocukrujeme.

Mini větrníčky podáváme při různých příležitostech.

Větrníčky můžeme plnit také vanilkovým krémem, ten je však pracnější.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mini větrníky

Zpět na recept