Milánské špagety se žampiony

Recept na omáčku vhodnou na jakékoliv těstoviny.


5.010x
35 min
1×

Ingredience

4 ksrajče
2 konzervyrajčatový protlak
1 skleniceostrý kečup
8-10 ksčerstvé žampiony
1 ksmenší pórek
1 balíčekmíchané mleté maso
1 sklenicejemný kečup
1 balíčekitalské špagety
2-3 ksžlutá a zelená paprika

podle chuti

sůl
drcený tymián
mletý černý pepř

na ozdobu

20 dkgtvrdý sýr

Postup přípravy

Nejprve si všechny potřebné ingredience omyjeme, očistíme, papriky zbavíme jádřinců a žampiony oloupeme. Potom nakrájíme žampiony na plátky, papriky na proužky, rajčata na čtvrtky a pórek na půlkolečka.

Do kastrolu restovat, a to bez použití jakéhokoliv tuku, mleté maso s tymiánem, solí a pepřem. Když maso pustí šťávu, přidáme pórek, papriky, žampiony a za občasného míchání asi 10 minut dusíme pod pokličkou. Po deseti minutách přidáme rajčata. Rajčata je možné předem spařit v horké vodě a oloupat. Poté vmícháme rajčatový protlak, ostrý a jemný kečup a necháme asi 15 minut dusit pod pokličkou. Omáčku na milánské špagety je třeba po celou dobu dušení promíchávat. Pokud by byla omáčka příliš hustá, přidáme trochu vody.

Během dušení si připravíme špagety obvyklým způsobem. Postupujeme podle návodu na obalu a vaříme v osolené vodě.

Hotové špagety naservírujeme na talíře tak, aby vznikl uprostřed dolík a do něj vlijeme omáčku. Nakonec milánské špagety se žampiony posypeme nastrouhaným sýrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Milánské špagety se žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká