Příprava marinády:
Pro přípravu marinády smícháme citronovou a pomerančovou štávu, česnek, mleté annatto (můžeme nahradit paprikou), oregano, kmín, hřebíček, skořici a podle chuti osolíme a opepříme.
Příprava masa:
Kuře rozporcujeme na 8 délů a ty rozložíme do mělkého pekáčku a zalijeme připravenou ovocnou marinádou. Necháme odležet v chladničce přes noc nebo alespoň 6-8 hodin. Během marinování kuře nejméně jednou v marinádě obrátíme.
Marinované porce kuřete vložíme do alobalu po 4 kouscích do každého balíčku. Zbytek marinády rovnoměrně rozdělíme a zalijeme jí maso ve fólii. Balíčky pečlivě zabalíme, aby marináda nevytékala.
Vodu v parním hrnci přivedeme k varu, balíčky s kuřetem dáme na pařák a stáhneme plamen, aby se voda vařila jen mírně. Kuře vaříme v páře asi 1 a půl hodiny. Průběžně kontrolujeme množství vody v parním hrnci i podle potřeby doléváme.
Podáváme v nahřátých miskách se štávou, která zůstane v alobalu. Vhodnou přílohou jsou ohřáté tortilly.