Pikantní červené fazole s uzeninou, anglickou slaninou, uzeným nebo mletým masem nejsou podle pravého mexického receptu. Je to spíš jídlo podle toho, co dá lednice. Mexičanů by se tato improvizace mohla dotknout.
Hodnocení
4.5
/ 5 (203x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
35x
Ingredience
Podle chuti
Česnek4-6 stroužků
Sůl
Bylinky1 snítka
Chilli1 špetka
Pepř1 špetka
Ostatní
Olej1 lžíce
Červené fazole400 g
Cibule2 ks
Slanina (mleté maso, uzenina)150 g
Podle potřeby
Rajčata
Kečup
Rajský protlak
Postup přípravy
Červené fazole namočíme den předem do vody a pak uvaříme ve stejné vodě v tlakovém hrnci. Vaříme asi 30 minut. Pokud spěcháme, použijeme konzervu.
Na oleji osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme mleté maso, slaninu nebo uzeninu krájenou na kostky (případně na nudličky) a osmahneme.
Přidáme fazole, ale ne všechnu vodu, ta se potom dá přidat.
Provaříme, přidáme rajčata nakrájená na kousky nebo kečup či rajský protlak, řídíme se obsahem lednice.
Poté přidáme prolisovaný česnek a podle chuti chilli nebo pepř. Fazole dosolíme. Můžeme přidat i různé bylinky podle sezóny a chuti. Necháme chvíli povařit.
Mexické fazole podáváme s čerstvým chlebem, pečivem, ale lze vyzkoušet i těstoviny nebo rýži.
Je to fajn recept, vaříme často v létě, protože máme málo času. Děti to milují. Jenom tomu říkáme Kovbojské fazole, ale jimak je to úplně stejné.
Anička
Super
Tohle je super univerzální recept na línej nedělní oběd na chalupě. Táta je vždycky vařil když jsme byli děti a podle tohoto receptu je teď dělám aspoň jednou do měsíce i já. Škoda tý strašný fotky, nevím kde jste přišli na rýži a těstoviny, nejlepší jsou fakt samotný s chlebem:)
rena (tecka) novakova
mexické fazole pro děti
zdravím, uvařila jsem mexické fazole podle receptu bez pikantního koření, a přece je můj syn nechtěl jíst, asi rajčatový protlak by l pro něho moc pikantní. Na hotové jídlo na talíři jsem mu nabídla lžíci zakysané smetany...a chutnalo mu to, a nám také. zkusit se má všechno. Každý máme svoje chutě.rena
choubicka
Mexické fazole
Použila jsem recept jako inspiraci. Vrátili jsme se z dovolené a tak jsem použila co bylo po ruce. Dopadlo to výborně. Díky za recept.
ivvoj
moc dobré, jen jsem přidal trochu sterilované kukuřice :-)