Mexické chilli con carne

Recept na chutné ostřejší fazolové hody, který se hodí jak příloha k rýži, tak jako náplň do arabských chlebíků.


4.044x
60 min
3×

Ingredience

1 sklenkavývar
2 kscibule
1 sklenkasmetana
1 kspórek
1 kschilli paprička
1 plechovkakrájená rajčata
1 ksčervená kapie
500 gmleté maso
1 plechovkasterilovaná kukuřice
1 plechovkabílé fazole v tomatové omáčce
1 plechovkačervené fazole v rajčatové omáčce

podle chuti

sůl
0.5 lžičkymletý černý pepř
1 lžícepodravka pikant

podle potřeby

2-3 lžícesolamyl
olivový olej

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Cibuli, kapii, papričky a pórek nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme. V hrnci rozpálíme olej. Přidáme cibuli a pórek a restujeme dozlatova. Přidáme mleté maso, osmahneme jej a přidáme česnek. Vše důkladně orestujeme, podlijeme vývarem a necháme krátce podusit. Pak postupně přidáváme kapii, scezenou kukuřici, rajčata a obě konzervy fazolí. Společně za občasného míchání dusíme, dokud zelenina nezměkne, ale nesmí být ani rozvařená. Do mexického chilli con carne přidáme papričky a pokrm ochutíme podravkou, pepřem a případně i solí. Nakonec směs zjemníme sklenicí smetany a zahustíme solamylem rozmíchaným v několika lžících vody. Hotové mexické chilli con carne podáváme s pitta chlebem nebo rýží.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mexické chilli con carne

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Mexická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena