Mexické chilli con carne 2

Recept na rychlou mexickou pochoutku.


3.916x
45 min

Postup přípravy

Cibuli a pórek očistíme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky nebo nudličky.

V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli zpěníme na rozpáleném oleji dozlatova. Poté přidáme mleté maso a osmahneme a přidáme prolisovaný česnek. Podlijeme vývarem a necháme trochu podusit.

Postupně přidáme kapie, kukuřici, pórek, bílé a červené fazole a rajčata. Povaříme, dokud nám zelenina nezměkne. Ale nesmí být ani moc rozvařená. Přesně tak akorát, jak kdo má rád. Přisypeme chilli papričky, dochutíme pepřem, solí a podravkou. Na závěr přilijeme sklenku smetany pro zjemnění a zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody.

Hotové chilli con carne podáváme s pitta chlebem nebo rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mexické chilli con carne 2

Zpět na recept