Mexická směs

Recept na jednoduchou, velmi chutnou a vydatnou mexickou směs z běžných potravin.


4.114x
45 min
4×

Postup přípravy

Na velké teflonové pánvi nebo v hrnci, ideálně též teflonovém, necháme "zpotit" na kostičky nakrájenou vysočinu. Opékáme při nízké teplotě, aby se nám nespálila. Až je na dně vrstva vypečeného tuku, přidáme drobně nakrájenou cibulku. Ochutíme větším množství soli, dále pepřem, sladkou (nebo podle chuti pálivou) paprikou, lehce kmínem, chilli omáčkou (nebo kořením), podle chuti můžeme trochu zaprášit karí kořením. Bohatě pokapeme sójovou omáčkou a lehce worchestrem. Necháme 10 minut restovat.

Mezitím si očistíme prsní řízky a pokrájíme na nudličky. Přidáme na pánev. Díky vydatnému předchozímu koření již nedochucujeme. Až je masíčko dobře zatažené a orestované (cca po 10 - 15 minutách), přidáme celé plechovky fazolí v tomatové omáčce. Důkladně promícháme a necháme dalších 10 minut prohřívat.

Pak přidáme drcená rajčata, můžeme dosladit sladkým kečupem. Necháme vařit, dokud není maso křehoučké a úplně hotové. Průběžně promícháváme ode dna, aby se nám fazole a rajčata nepřichytávaly. Ke konci vaření přidáme prolisovaný, na půlkolečka pokrájený, nebo v prášku - česnek. Poté už mexickou směs pouze zahustíme nastrouhanou cihlou sýra. Kdo má rád, může přidat i trochu mozarelly. Necháme alespoň 10 minut spojit chutě.

Mexickou směs po ideálně podáváme s rýží Basmati. Obyčejná rýže však zcela postačí. Dalšími variantami jsou houskové knedlíky nebo těstoviny.

Tato dávka mexické směsti postačí pro 4 dospělé. A nejspíš ještě zůstane.
user-icon

autor Lína


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mexická směs

Zpět na recept