Čínské zelí, cibulku, rajčata a papriky očistíme, pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme sterilované fazole a kukuřici bez nálevu. Směs lehce posolíme, zakapeme citronovou šťávou a 3 lžícemi oleje a zlehka dobře promícháme.
Poté ji dáme na chladné místo uležet.
Z jogurtu, kopru a špetky sole připravíme zálivku. A nakonec kuřecí maso nakrájíme na nudličky (nebo malé kousky velikosti kostek cukru) a naložíme je do dresingu ze Solamylu, koření Kotányi a 1 polévkové lžíce oleje a dáme na chvíli do chladu. Poté je na rozpáleném oleji orestujeme.
Servírujeme zeleninu přelitou koprovou zálivkou, na kterou navršíme dohotovené kousky masa. Zálivku doporučuji na každou porci nalít těsně před podáváním, jinak se rozteče. Mexická pyramida je hotova.