Mexická křidýlka

Recept na báječnou večeři nebo netradiční pohoštění.


4.529x
60 min
2×

Ingredience

1 stroužekčesnek
2 lžičkykečup
1 balíčekgrilovací koření
1 kelímekkysaná smetana
50 mlsmetana ke šlehání
600 gkuřecí křídla
150 mlrajčatové pyré
2 lžičkytřtinový cukr
1 balíčektortillové chipsy
1 lžičkapálivé koření
1 lžičkakoření ratatouille

podle potřeby

rajče
salát
okurka

Postup přípravy

Křidýlka omyjeme, osušíme, hodně posypeme grilovacím kořením, které máme rádi, nejlépe nějaké pikantnější. Křidýlka poskládáme do zapékací mísy a vložíme do rozpálené trouby na 180 - 200 °C. Mexická křidýlka pečeme asi 40 minut. Neobracíme je, nepodléváme, nepřidáváme žádný tuk. Jen je ke konci pečení jednou přelijeme vypečeným tukem. Během pečení si připravíme salsy a zeleninu. Na smetanovou salsu smícháme kysanou smetanu, lžičku koření ratatouille, případně nějakého méně slaného - třeba gyros a stroužek česneku. Smetanovou salsu naředíme smetanou ke šlehání nebo smetanou na vaření do řidší konzistence. Možno i mlékem, ale šlehačka je nejlepší. Na rajčatovou salsu smícháme rajčatové pyré, pálivé koření, třtinový cukr nebo obyčejný a kečup. Rajčata, salát a okurku nakrájíme a připravíme do misek. Sáček s tortilla chipsy propícháme nožem, vložíme do mikrovlnky a na plný výkon ohříváme 30 sekund. Zeleninu, teplé tortilla chips i křidýlka namáčíme do sals. Pokud neseženeme tortilla chips, které prodávají běžně mezi brambůrky, lze mexická křidýlka podávat s jakýmkoliv pečivem.
user-icon

autor gabriela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mexická křidýlka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Mexická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena