Mexická křidýlka

Recept na báječnou večeři nebo netradiční pohoštění.


4.529x
60 min
2×

Postup přípravy

Křidýlka omyjeme, osušíme, hodně posypeme grilovacím kořením, které máme rádi, nejlépe nějaké pikantnější. Křidýlka poskládáme do zapékací mísy a vložíme do rozpálené trouby na 180 - 200 °C. Mexická křidýlka pečeme asi 40 minut. Neobracíme je, nepodléváme, nepřidáváme žádný tuk. Jen je ke konci pečení jednou přelijeme vypečeným tukem.

Během pečení si připravíme salsy a zeleninu. Na smetanovou salsu smícháme kysanou smetanu, lžičku koření ratatouille, případně nějakého méně slaného - třeba gyros a stroužek česneku. Smetanovou salsu naředíme smetanou ke šlehání nebo smetanou na vaření do řidší konzistence. Možno i mlékem, ale šlehačka je nejlepší.

Na rajčatovou salsu smícháme rajčatové pyré, pálivé koření, třtinový cukr nebo obyčejný a kečup.

Rajčata, salát a okurku nakrájíme a připravíme do misek. Sáček s tortilla chipsy propícháme nožem, vložíme do mikrovlnky a na plný výkon ohříváme 30 sekund.

Zeleninu, teplé tortilla chips i křidýlka namáčíme do sals. Pokud neseženeme tortilla chips, které prodávají běžně mezi brambůrky, lze mexická křidýlka podávat s jakýmkoliv pečivem.
user-icon

autor gabriela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mexická křidýlka

Zpět na recept