Metrovka

Opravdu metrový zákusek nejen pro nedělní pohoštění.


4.511x
90 min

Ingredience

těsto

0.8 skleniceolej
6 ksvejce
1 ksprášek do pečiva
30 dkgcukr krupice
26 dkghladká mouka
0.8 sklenicehorká voda

krém

rum
500 mlmléko
25 dkgcukr moučka
1 ksHera
4 lžícehrubá mouka

na ozdobu

kokos

na potření

čokoládová poleva

Postup přípravy

Nejdříve z vajec, cukru, hladké mouky, prášku do pečiva, oleje a vody vyšleháme nejlépe šlehačem těsto. Připravíme si dvě stejné formy ve tvaru hřbetu. Polovinu těsta nalijeme do první vymazané a strouhankou nebo kokosem vysypané formy. Druhou polovinu těsta obarvíme kakaem a nalijeme do druhé rovněž vymazané a vysypané formy. Oba hřbety dáme péct v předehřáté troubě asi na 45 minut při 180 °C. Než se hřbety upečou, připravíme si krém. Z půl litru mléka a 4 lžic hrubé mouky uvaříme kaši. Po vychladnutí zašleháme do kaše máslo a moučku. Podle chuti přidáme rum. Vychladlé hřbety opatrně vyklopíme z forem a po obloučkách nakrájíme na plátky. Krémem slepíme střídavě světlý a tmavý plátek buchty a skládáme nejlépe na vál postupně vedle sebe, až vznikne metr dlouhý zákusek. Když je hotovo, přelijeme zákusek čokoládovou polevou buď koupenou nebo si ji vyrobíme doma. Na závěr posypeme metrovku kokosem nebo najemno nasekanými ořechy. Metrovku dáme do druhého dne uležet do chladu a pak krájíme šikmo, aby nám vznikly pruhy světlé a tmavé. Uvedená sklenice vody a oleje je tak asi 250 - 300 ml
user-icon

autor gazová

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Metrovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena