Merenda ze švestek

Recept na jednoduchou švestkovou omáčku, která je vynikající s čerstvým pečivem.


5.06x
60 min

Ingredience

20 dkgcukr
3 kshřebíček
1 kgšvestky
2 lžícehladká mouka
1 kelímeksmetana ke šlehání
1 kscelá skořice

Postup přípravy

Švestky vypeckujeme. Přidáme k nim cukr, svitek celé skořice, 3 hřebíčky a vaříme na plotně, až se švestky rozvaří. Vezmeme 1 šlehačku a rozkvrdláme v ní 2 lžíce hladké mouky. Smetanu nalijeme do hrnce se švestkami a necháme povařit. Podle chuti ještě přisladíme. Merendu ze švestek podáváme teplou s rohlíkem. Výborná je i studená.
user-icon

autor Lenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Merenda ze švestek

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena