Žlutý meloun rozkrojíme, odstraníme jadérka a z dužniny vykrájíme kuličky. Zlehka pokapeme višňovkou. Vydlabané půlky melounu necháme stranou.
Dužninu červeného melounu taktéž vykrájíme na kuličky, odstraníme pecky a přidáme do mísy ke žlutým kouskům.
Z grapefruitu si vymačkáme šťávu, kterou osladíme medem a doplníme višňovkou. Směs promícháme a přidáme k melounům. V zálivce obalíme všechny kousky. Přidáme nakrájené kešu oříšky. Směsí naplníme vydlabané půlky a vložíme na chvíli do lednice.
Mezitím si připravíme sladký krém vyšleháním smetany s vanilkovým cukrem.
Každou naplněnou půlku melounu před podáváním přelijeme našlehanou smetanou a ozdobíme sušenou papájou.