Mělnické sýrové fondue

Hledáte nápad, čím pohostit návštěvu, nebo jak oživit váš jídelníček? Sýrové fondue je přesně pro tyto účely.


3.253x
25 min

Postup přípravy

Česnek oloupeme a utřeme. Sýr "nakrájíme" na kostičky. Trochu vína si dáme stranou a rozpustíme v něm škrobovou moučku.

V pánvi - nebo sadě na fondue - rozpustíme máslo, zpěníme na něm rozetřený česnek, přidáme na kostičky nakrájený tavený sýr, přiléváme zbylé víno a za stálého míchání necháme sýr rozpustit.

Potom přimícháme ve víně rozmíchaný škrob, směs osolíme, opepříme a dobře promícháme, až vznikne hladký krém.

Sýrové fondue uchováváme stále horké a podáváme s kostičkami veky obalenými šunkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mělnické sýrové fondue

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.