Mělnické maso

Recept na výborný oběd s vynikající omáčkou.


3.45x
75 min

Ingredience

250 gcibule
250 gmrkev
250 guzenina
5 lístkůbobkový list
10 kuličeknové koření
4 lžícehladká mouka
400 mlsmetana ke šlehání
750 gvepřová plec
350 guzené maso
300 gsladký kečup
1 sklenicesterilované houby

Postup přípravy

Nakrájíme na kostky vepřovou plec a zprudka ji osmahneme ze všech stran. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájené uzené maso, uzeninu a mrkev. Osolíme, přidáme špetku pepře, pár kuliček nového koření, několik bobkových listů. Dále přidáme celou sklenici naložených hub na kyselo včetně nálevu a cca 300 g sladkého kečupu. Takto připravenou směs za občasného míchání dusíme do změknutí masa. V závěru přípravy podlijeme a přidáme cca 400 ml sladké smetany a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Mělnické maso podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem.
user-icon

autor Jindra

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mělnické maso

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena