Pokud máte rádi perník, tak proč nezkusit tento recept.
Hodnocení
4.0
/ 5 (10x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Vejce3 ks
Máslo12 dkg
Mandle5 dkg
Med1/2 l
Polohrubá mouka40 dkg
Vlašské ořechy5 dkg
Kypřicí prášek do perníku1 balíček
Postup přípravy
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Rozehřejeme med ve vodní lázni, necháme v něm rozpustit máslo a za stálého míchání přidáme žloutky.
Vše nalijeme do mouky smíchané s práškem do perníku. Nakonec přidáme sníh. Perníkové těsto nalijeme na plech vymazaný a vysypaný moukou. Povrch posypeme rozsekanými mandlemi a ořechy. Medový perník pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
Upečený medový perník necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.
Tak jsem zrovna dopekla, jak to chutná ještě nevím :D
Trochu jsem měla problém s jednotkami, pže přepočítávat kilo medu na litry... ale to je asi spíš problém medu, který to na sobě nemá napsané :) Kolik medu dáváte na velkou sklenici?
A HLAVNĚ - dala jsem to péct přesně podle vašeho návodu a když jsem to za půl hodiny vytáhla, bylo to napůl syrové. Potřebovala jsem 50-60 minut, aby se to propeklo úplně.
Ale jinak to nádherně voní a už se na to těším :)
Patrik
Jeden z nejlepších perníků, co jsem jed.
Ale půl litru medu stojí dost peněz, tak jsem ho nahradil pampeliškovým medem, co jsem uvařil a bylo to výborný. Jen trochu suchý. Příště nahoru místo mandlí rozetřu marmeládu a poleju čokoládovou polevou.
nora2000
Re: Množství medu ?
1/2 l je opravdu půl litru... je to tím, jakou má med konzistenci... ale samozřejmě záleží na vás, jak moc medový chcete perník mít... můžete samozřejmě dát medu méně...
m-sobul
Množství medu ?
Není mi jasné množství medu. 1/2 l znamená půl litru? Není to moc?