Medový perník s višněmi

Rychlý medový perník s višněmi a čokoládovou polevou. Recept na něco dobrého a málo sladkého k nedělní kávě nebo čaji.


4.47x
35 min

Ingredience

těsto

2 ksvejce
0.5 hrnkumléko
1 hrnekmed
5 lžicvišně
1 hrnekslunečnicový olej
3 lžícezakysaná smetana
2 hrnkypolohrubá mouka
1 kskypřící prášek do pečiva
0.5 lžičkyvanilkový lusk
2 lžíceperníkové koření

poleva

150 gčokoláda na vaření
4 lžícezakysaná smetana

Postup přípravy

Do mísy dáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, perníkové koření, mléko, vejce, slunečnicový olej, zakysanou smetanu, vanilku, višně, med a promícháme - nemixujeme. Pokud je med tuhý, dáme ho do hrnku a necháme chvíli prohřát v mikrovlnné troubě. Pokud je těsto příliš hutné, přilijeme trochu mléka. Konzistence by měla být jako u klasického perníkového těsta. Nebojte se těsta řidšího, med po vychladnutí zase ztuhne. Perník dáme péct do vyhřáté trouby. Prvních 10 minut pečeme při 190 °C, potom ztlumíme troubu na 180 °C. Po upečení necháme perník trochu zchladnout a polijeme ho čokoládovou polevou. Na čokoládovou polevu ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a promícháme ji se zakysanou smetanu. Medový perník s višněmi nakrájíme a podáváme k odpolední svačině s kávou nebo čajem.
user-icon

autor Darka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Medový perník s višněmi

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena